ÍGY KEZDŐDÖTT:
Meghívó
Helyszín: II. ker. Labanc út stb.
Idő: március 27. este 6 tájt
Menü:
eier mit zwiebel (kóser)
sólet, barches (nem egész kóser)
somlói galuska (tréfli)
ital: ki mit hoz
kultúra: ki mit tud
A KULINÁRIA
A MENÜ ELSŐ FOGÁSA: eier mit zwiebel (kóser)
Sajnos, a mestermű csak a nagyon
figyelmes szemlélő számára vehető
észre a képen. A fotós szégyentelenül
evett és lazult.
De aztán jött az est másik fénypontja, a menü második fogása: sólet (valamiért nem egész kóser)
"Sólet, ékes égi szikra,
Elysium lánya, te
Zengené a Schiller óda,
ízlelt volna sóletet csak.
Istenek mannája, sólet,
melynek főzésére Mózest
hajdan maga a Jóisten
oktatta Sinai hegyén…
Sólet, a valódi kóser
isteni ambrózia,
Paradicsom kéj-kalácsa"
(Heine: Sabbath hercegnő)
A „valódi kóser isteni ambrózia” vagy
a „Paradicsom kéj-kalácsa” közelről:
Lucullusi. Még választani is nehéz. De azért majdnem mindenkinek sikerült.
Csak szegény Zsófi hogy járt…
Pedig: „Van még, ha kértek!”
>És íme, a menü harmadik fogásának bemutatása.
Erika és vidám kuktája a bombasztikus somlói galuskával.
Laci különleges ananász desszertjével „enyhítettük”.
Az este kulturális programja itt látható.
Képek és szöveg
VálaszTörlésLiska Évike