2010. április 15.

„KULINÁRIS-KULTURÁLIS” ESTÉLY

Az este kulturális programja itt látható.

ÍGY KEZDŐDÖTT:

Meghívó
Helyszín: II. ker. Labanc út stb.
Idő: március 27. este 6 tájt

Menü:
eier mit zwiebel (kóser)
sólet, barches (nem egész kóser)
somlói galuska (tréfli)
ital: ki mit hoz
kultúra: ki mit tud

A KULINÁRIA

A MENÜ ELSŐ FOGÁSA: eier mit zwiebel (kóser)


Sajnos, a mestermű csak a nagyon
figyelmes szemlélő számára vehető
észre a képen. A fotós szégyentelenül
evett és lazult.














De aztán jött az est másik fénypontja, a menü második fogása: sólet (valamiért nem egész kóser)

"Sólet, ékes égi szikra,
Elysium lánya, te
Zengené a Schiller óda,
ízlelt volna sóletet csak.
Istenek mannája, sólet,
melynek főzésére Mózest
hajdan maga a Jóisten
oktatta Sinai hegyén…
Sólet, a valódi kóser
isteni ambrózia,
Paradicsom kéj-kalácsa"

(Heine: Sabbath hercegnő)






A „valódi kóser isteni ambrózia” vagy
a „Paradicsom kéj-kalácsa” közelről:














Lucullusi. Még választani is nehéz. De azért majdnem mindenkinek sikerült.





Csak szegény Zsófi hogy járt…

















Pedig: „Van még, ha kértek!”













>És íme, a menü harmadik fogásának bemutatása.

Erika és vidám kuktája a bombasztikus somlói galuskával.
Laci különleges ananász desszertjével „enyhítettük”.









Az este kulturális programja itt látható.

1 megjegyzés: